Jsme v tom spolu už 888 dní! Point One ČZU akceleruje díky Vafo Praha

Od ledna 2022 jsme spojili síly s Vafo Praha s.r.o., výrobcem zvířecích krmiv, jež patří do skupiny firem podnikatele Pavla Boušky, mimochodem absolventa ČZU. Díky našemu partnerství benefitují především členové Point One, tedy inkubované nadějné firmy, následně ale i celý inkubátor. Partnerství se postupně proměňuje také do konkrétních společných aktivit. Na začátku roku jsme hostili Vafo Family meetup v Aule ČZU, v červnu nás čeká exkurze do nejmodernějších továren Vafo plných technologií. Vafo akceleruje stejně jako naše startupy, vyhledává technologie, nové příležitosti a kupuje jednu společnost za druhou. Tím se stává TOP hráčem na poli výroby krmiv pro domácí mazlíčky v Evropě. Tahle spolupráce zkrátka dává smysl na obě strany.

Vafo Family Meetup 2024 v Aule ČZU

Na začátku roku jsme v Aule ČZU hostili Vafo Family Meetup, což je způsob setkávání zástupců Vafo rodiny napříč všemi zeměmi, kde společnost působí a má pobočky. Mezi 110 zúčastněnými, kteří se ukázali na ČZU, nechyběl ani majitel Vafo Pavel Bouška nebo člen představenstva a ředitel fúzí a akvizic Petr Kříž, který se v minulosti účastnil i našeho demo day – Point One Pitchuj Startup, jako porotce. Na Family Meetupu účastníci debatovali ohledně nových trendů, které se aktuálně točí především okolo udržitelnosti a ekologie napříč produkty i technologiemi výroby, což jsou oblasti, na které se soustředíme i my v Point One podporou společností s tímto zaměřením. Pro účastníky jsme také připravili tour de ČZU, tedy provedli jsme je kampusem i vybranými katedrami a ukázali jim, jaké výzkumy a technologie na ČZU máme.

Petr Kříž jako porotce na Point One Pitchuj Startup

Od poloviny minulého roku náš tým mentorů také posílil zkušený Martin Šámal, který více než 8 let vedl marketing právě ve Vafu. Martin stál u začátků spolupráce Point One a Vafa a v rámci svého zájmu o investice do startupů a startupy samotné začal u nás pomáhat některým týmům a vést odborné workshopy zaměřené na brand, identitu značky, strategii či marketingovou analytiku. Je skvělé, že jsme díky vzájemnému partnerství získali tak zkušeného mentora pro naše členy a zpětná vazba od našich společností to jen potvrzuje.

Martin Šámal při workshopu v Point One

Před ukončením všech jarních inkubačních programů nás na konci června v rámci spolupráce čeká ještě návštěva se členy ve výrobě krmiv v rámci těch nejmodernějších továren, které Vafo v Česku má, jež jsou po střechu napěchované moderními technologiemi. V rámci exkurze se podíváme na automatizované linky, projdeme si samotnou výrobu a místní personál nám ukáže, jak vznikají jedny z nejlepších krmiv pro domácí mazlíčky v Evropě. To vše vám následně přiblížíme v rámci našeho foto-reportu.

Vafo aktuálně plánuje svou strategii na rok 2030, v rámci které plánuje i vstup na severoamerický trh, případně i na ten asijský. Věříme, že v budoucích plánech bude také pokračování spolupráce s Point One a ČZU. Nyní se už ale nemůžeme dočkat na další společné aktivity, které nás tento rok budou čekat. Tak nám držte pěsti, ať nám vzájemná spolupráce, jež nám dává ohromný smysl, co nejdéle vydrží.

Pavel Bouška, majitel Vafo, povídá o chystané strategii 2030, odkaz při kliknutí na fotografii (zdroj: Seznam zprávy)